dinsdag 15 december 2015

Little chef

De lieve, goede Sint had zo stil in mijn oor gefluisterd dat hij een speelkeukentje zou brengen voor de meisjes. Babette begint namelijk steeds vaker interesse te tonen als we aan het koken zijn. Letterlijk koken, in de keuken, dus. Interesse tonen mag u dan interpreteren als: op de arm willen meekijken naar wat je aan 't doen bent, hengelend en jengelend naar wat er in de potten zit, of - ook letterlijk - aan uw been hangen. Een afleidingsmanoeuvre drong zich op.

Die keuken, die staat hier inmiddels. (Ja, moeder is weer een beetje in retard met haar blogpost.) Maar dat koken, dat zou dus in stijl gebeuren. Dus maakte ik een echte keukenschort voor mijn (keuken)prinses.

Het stofje, daar was ik snel aan uit. Het zou een cute appeltjesstofje worden dat ik nog van haar kreeg. Van haar kreeg ik indertijd ook al dat olifantenstofje cadeau. (Effe terug mijn ieniemienie-akoedjiewoedjiewoedjie-baby van toen opnieuw bewonderen)

Even snuisteren door blogland leverde me deze tutorial op. Maar ik wou de schort met biaisband afwerken én ik wou ook een dubbele zak vooraan zodat ze daar haar (stilaan kleuter)pollen kan in steken. De linten, die maakte ik niet uit stof, maar gewoon uit tassenband, zoals zij deed.

Zie, oh, zie, de print loopt door OVER het zakdeel. Way to go, me!

Ik had nog overschot en maakte hiermee een handdoek. Ah ja, want in die kinderkeukens zit geen afwasmachine en die afwas gaat zichzelf niet doen hé! :-D

Met een lintje ;-)
Kind content, wij content. Want dat keukentje heeft het gewenste effect niet gemist. Ze vindt het zalig! En wij kunnen terug koken en intussen proeven van haar "soep".

2 opmerkingen:

  1. Geweldig tof! Ik maakte in de tijd ook een schortje voor Lilith met een appelstofje (zoiets van great minds think alike en zo van die dingen :-))

    http://piepow.blogspot.be/2013/05/mijn-broodje-is-gebakken.html

    BeantwoordenVerwijderen