zondag 10 december 2017

Bloomerpakje SVDHZ3

Het is niet dat hier niet meer genaaid wordt, wel integendeel. Dankzij de naailes op woensdagavond kan ik elke week toch een drietal uurtjes met mijn naaimachine doorbrengen. Ik ga momenteel voor snel-klaar projecten (denk sweaters, leggings, sweaterjurken etc) dus er ligt hier intussen wel heel wat ongeblogd gerief. Treffelijke foto's maken en dan nog eens bloggen ook, dat is de laatste weken niet goed gelukt. Maar kom, u heeft het nog tegoed.

Ik kreeg van De Vent het boek SVDHZ3 cadeau. Even bladeren leverde mij en mijn to-sew-list alweer een groot probleem op #schaterlach. Op heden kan ik wel met enige trots zeggen dat ik dus twee stuks eruit maakte: deze bloomer en een trui met grafische lijnen (nog ongeblogd).

In de vriendenkring worden weer een aantal baby's geboren. Voor Ida maakte ik een bloomerpakje in het heerlijke See You At Six squirrels stofje dat je wellicht nog herkent van Estelles sweater dress. De handleiding in SVDHZ3 is zoals ik het ervan verwachtte en gewoon ben: duidelijk, in gewone mensentaal en mét verduidelijkende foto's. Dit is echt een boek dat ook door beginners kan gebruikt worden.

Het maakproces verliep dan ook zeer vlot. Ik werkte af met de bijpassende blauwe boordstof en kneep er twee kamsnaps door (nog altijd voorafgegaan door een klein ohmygodohmygod-panic attackske).

Ik had nog wat stof over en naaide er nog een mutsje bij. Als basispatroon gebruikte ik de Free Slouchy Beanie maar ik maakte het een pak minder slouchy (zo'n baby heeft dat toch niet nodig, dat geslobber in de nek).

Resultaat:


Stof: See You At Six Playtime: Squirrels (Stof op Zolder)
Patroon: Bloomer pakje (Stof Voor Durf Het Zelvers 3)  + Free Slouchy Beanie


Follow me!
BlogLovin: klik hier
Instagram: klik hier

8 opmerkingen:

 1. Voorlopig ligt het hier nog in de lade, maar als Ida iets groter is en erin kan, post ik een foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh heel leuk! misschien moet ik deze ook nog eens maken als babygeschenkje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Moh ziet een keer, vrolijk en schoon gerief, dat verdient een applaus'ke
  --Hier ook in afwachting van dagen met méér en beter licht trouwens ;)--

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moh, ik heb dat hier gemist blijkbaar! Bij deze, ik vond het al mooi in de naailes en ik vind het nog altijd mooi. Benieuwd hoe dat eruit ziet mét een baby erin :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oohh zo mooi! Staat hier ook nog op de to Sew lijst. :-) krijg zin om eraan te beginnen nu ik deze zie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zeker doen, Anske! 't Is een leuk patroon en perfect als geboortecadeautje :-).

   Verwijderen