woensdag 12 april 2017

Libel-Lena

Toen ik een paar weken geleden in mijn Speedy Gonzales tempo naar Stof op Zolder ging, op zoek naar de stof voor de Tijs voor baby Lars, kwam ik ook een heel speciaal stofje tegen voor een nieuwe jurk voor Babette. Het is een zomerse stretch jacquard, in een fel koraalkleur.

In het begin toen ik naaide, kocht ik vaak stoffen zonder specifieke bestemming. Nu, na een goeie twee jaar, gebeurt het steeds vaker dat ik een stof zie met daarbij direct een passend patroon, en dat het idee zich dan al snel begint te rijpen in mijn hoofd. 

Het is dan ook leuk wanneer de werkelijkheid een perfecte weergave is van hoe het er in je hoofd uitzag. Ja ja, ik ben aan het stoeffen.

Ik maakte de Lena jurk (gratis patroon, hier te vinden), in maat 104 maar verlengde wel tot een 110 zodat het de ganse zomer mee kan gaan. Het zit vrij ruim, het is dan ook de bedoeling als baggy model, een jurkje om heerlijk in te spelen, maar toch in stijl. Bedankt, Sofie van WenSJe, om dit patroon voor ons beschikbaar te stellen!


Vandaag was het wat fris, maar de Lena is perfect met een longsleeve te combineren.
De mouwtjes werden hier niet omgeslagen, maar dat zal in de zomer wel gebeuren ;-).


Beauty on a bike.


A penny for her thoughts.

Stof: Libello Libella - zomerse stretch jacquard - bij Stof op Zolder
Patroon: Lena dress - WenSJeFollow me!
BlogLovin: klik hier
Instagram: klik hier4 opmerkingen:

 1. Wel kijk,ik kom hier toevallig piepen omdat ik ook een Lena dress wil maken maar geen idee welke maat ik moet nemen. En dan zie ik "stof op zolder" staan en dan denk ik: hé die woont waarschijnlijk niet ver dan... 😉 Leuke versie van de lens trouwens!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Merci!
   Zo grappig, en ik ben gisterenavond ook bij jou komen kijken voor de Judith dress omdat ik die ook wil maken. Ik leerde het volgende: méten komt voor knippen! ;-)
   En inderdaad, West-Vlaanderen for the win hier! Regio 8560. Jij?

   Verwijderen
 2. 8880, niet zo gek ver dus 😉 en wat een grappig toeval dat je gisteren bij mij kwam kijken! Ik denk niet dat ik je blog voordien kende!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amai nee, als het S-E-W is, dan is dat zelfs een buurgemeente ;-).
   Ik blogde voorheen niet zo vaak, maar plan dit wel vaker te doen nu de kindjes wat ouder worden en ik al iéts vaker een rustmomentje krijg ;-). Ik voegde jouw blog alvast toe op Bloglovin :-)

   Verwijderen