maandag 6 november 2017

Eerste schooldag - de outfit

Al een goeie maand was mijn kleinste baby er over bezig: ze mocht bijna naar school. Zoals alle emotionele grote stappen, ga ik daar kei volwassen mee om: ik schuif dat idee vooruit, want als het niet concreet is, bestaat het niet. Zoiets. Ja, rationeel dus. #schaterlach

We gingen dus de herfstvakantie in, ik had een aftelkalender gemaakt voor Estelle om het allemaal wat visueel te maken en in elk hokje moest een stempel komen. Het aantal hokjes verminderde, mijn hart begon zo toch wat te beven. Mijn kleine boelie, bijna naar school!

Zaterdagavond. De Vent is niet thuis, ik strijk wat terwijl ik uitgesteld kijk naar "The Voice". Ik stop met strijken omstreeks 21u en denk: "hmm wat ga ik Estelle aantrekken voor haar eerste schooldag?". Jaja, ik weet het wel, dat doet er allemaal niet toe, maar ik denk dat veel mama's (en papa's!) kunnen beamen dat ze over die eerste-schooldag-outfit nadenken. Net zoals ik nog elk jaar nadenk over wat ik op 1 september ga dragen. Iets met eerste indrukken, zeg maar.

En toen sprong er een zot idee in mijn hoofd: "weet je, ik ga haar outfit ZELF maken, zo heeft ze toch iets van mama dicht bij zich op die grote dag" (pats, weg rationeel gedoe, zelfs een klein traantje - een pluisje in mijn oog of zo...). En zo geschiedde. Ik begon daar aan op zaterdag om 21u30. Het idee was simpel: een sweater dress in de nieuwe Squirrels van de See You At Six Playtime collectie. Ik bestelde daar dezelfde blauwe boordstof bij (echt, hoe hémels is dat toch dat ze daaraan denken, gedaan met zoeken naar een kleur dat er ongeveer bij past!). Als patroon gebruikte ik de Fons shirt en verlengde dat met 15 cm. Ik werkte hals, mouwen en zoom af met boordstof.

Daarna moest dat kind natuurlijk nog iets om de benen hebben. Geen bijpassende kniekousen in huis (en euh, onder de 10°C, dat doen we niet met blote benen), dus ja, dan ging ik daar een legging bij maken. Gelukkig bestaan daar quick fix patronen voor, enter de Viola legging die je hier en hier al zag passeren. En dubbel gelukkig, heeft schoonmoeder wel een voorraad effen tricootjes, waaruit ik zwart viste.

Zie hier, het resultaat (weinig spannende setting, gezien de -ahum- timing dat niet toeliet)

 


Een foto in de 'speelklas' oftewel de naschoolse opvang.
Ze deed het zo flink vandaag!

Tevreden, dat was (en ben) ik. Maar... ik kon grote zus toch moeilijk met "oude kleren" naar school laten gaan als kleine zus een nieuwe tenue kreeg? Hop, dan maken we voor Babette toch ook een nieuwe outfit? Weinig tijd om speciallekes uit de hoed te toveren, dus ik deed wat van copy paste. Het werd ook een sweater dress met hetzelfde patroon (weliswaar 25 cm verlengd). Ik koos de Maple Seeds van diezelfde See You At Six Playtime collectie. Gecombineerd met een donkerbruine legging (ook weer uit schoonmoeders voorraad) en 't meiske is ook gekleed.


Ne keer dat ze 4 zijn, beginnen de streken zeker?

Dat staartje, dat zotte tootje... 

En zo, op zondag om 16u, was ik - op praktisch vlak dan toch - klaar voor de schoolstart.

Deze ochtend vertrokken ze dan, hand in hand.En moeder? Moeder hield zich sterk. Tot in de auto. Oh seg... mijn kleine kindjes zijn nu allebei groot...


Stof: See You At Six Playtime: Squirrels en Maple Seeds (Stof op Zolder)
Patroon: aangepaste Fons shirt (WenSJe) tot sweater dress + Viola legging (LMV maart-april 2015)


Follow me!
BlogLovin: klik hier
Instagram: klik hier

8 opmerkingen: