zondag 14 augustus 2016

Just Knot It ft. Nani Iro

Meestal ben ik te laat met op-een-rage-trein te springen. Heeft iets te maken met kinders, weinig slaap en plain uitstelgedrag. Maar deze keer was het anders. 

Ik zag een nieuw patroon voorbij komen. Een jurk met een girly (maar wel stoere!) strik/knoop op de rug en dus zonder rits / blinde rits / knoopsgaten / whatever. Say whàt now? Geen rits? Jap, bibi is verkocht. 

Het feit dat er met dit patroon ook iets gewonnen kan worden, zorgde ervoor dat mijn uitstelgedrag in de kast werd geduwd, en de naaimachine hier een paar dagen op de eettafel geparkeerd stond. (ja, ik behoor jammer genoeg -nog- niet tot die gelukkigen die over een naaikamer beschikken) 

Ik dook in diezelfde kast en diepte er hét Nani Iro stofje uit dat ik won bij een wedstrijd van Emma&Mona. Het was toen de bedoeling om er een Tinny Dress van te maken, maar - Griet, ik hoop dat je 't mij vergeeft - het überzachte stofje werd gebombardeerd tot Just Knot It gerief. Ik zag een knalroze katoentje blinken dat perféct overeenkwam met één van de stipjes. En aangezien de voering in deze jurk wel degelijk een rol speelt (zie dat piepen op die rug!) was het een match. Ik ging dan ook all the way door er nog eens roze paspel aan toe te voegen ook. Voor mijn oudste Miezemuis mag het wel wat rozig zijn :-). De reactie toen ze de jurk zag, was "oooh, moooooooi!". Smelt. Daar doet ge 't dus voor hé. 

Het patroon is gewoonweg fantastisch. Alles netjes stap voor stap uitgelegd, met foto's en al. Het knip- en plakwerk was ook totaal niet lastig, aangezien je ervoor kan kiezen enkel de benodigde maat (2 jaar trouwens voor mijn 3-jarige -> indien u nog de jurk wil maken, raad ik aan om zeker de maattabel te checken) af te drukken. Ik koos de overslag-optie omwille van het gemak bij het aantrekken, maar ga de flapjes toch met enkele steken vastzetten, want ze "gapen" een beetje te veel naar mijn goesting (heeft alles te maken met mijn haat-liefdeverhouding met het strijkijzer, wat hebben we geleerd vandaag: al-tijd uw bovenstuk strijken voor ge de rok/riem eraan stikt!). Op de rug koos ik ervoor om een knopenpat te voorzien, zodat het jurkje ook in de vroege herfst kan gedragen worden met een legging en giletje-dat-ze-wellicht-toch-direct-uitdoet. Met de lekker brede zoom kan ik trouwens nog foefelen zodat het jurkje misschien volgende zomer nog kan gedragen worden! Hoera voor Riet, hoera!

Genoeg bla bla, nu foto's!

Had ik zo'n benen, ik trok ook te pas en ten onpas mijne rok omhoog. Kameel of geen kameel!
Baby, you can drive my car :-)

Curieuzeneuzemosterdpot!

Zie. Dat. Ruggetje. Ma echt. Hartje x 1000!
Patroon: Just Knot It van Mind the Whale
Stof: Nani Iro, gewonnen bij Emma en Mona

9 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Bedankt! Ik ben stiekem ook wel een beetje heel erg trots en verliefd :-).

   Verwijderen
 2. Oh ziet dat af, zo schoon! Die stof vraagt gewoon om dit patroontje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het voelde inderdaad aan alsof de twee puzzelstukken in elkaar vielen ;-). Ik heb nu wel nog een overschotje van dat stofje... Suggesties?

   Verwijderen
  2. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe groot dat overschotje is ;).
   Maar voor volgende zomer; een kort broekje, een bloesje, ja zelfs een tas behoort in mijn gedachten tot de mogelijkheden #schaterlach

   Verwijderen