zondag 20 november 2016

Oliver meets Billie

Toen ik met haar in Stof op Zolder op bezoek was, kocht ik de stof voor de Oliver die ik onlangs blogde. Dat bloemenstofje, geweldig gewoon. Toen wist ik niet zo goed wat ik daarbij zou combineren. Een grijze longsleeve had ik wel in de kast, maar het huidige weertype vereist wel iets warmers. Het mag echter niet té warm zijn, want het kind heeft chance dat ze de ganse dag in een lekkere warme ruimte vertoeft (thuis of de crèche). Ik zocht, en zocht, en vond: een zalig zacht aanvoelend roze gebreid stofje.

Goed, zoals dat altijd gaat met stof-aankopen en mijn plannen ermee: ze moeten een tijdje rijpen. Tijd hé, weet ge wel. Ik was er wel aan uit: ik zou een Billie maken. Mijn allereerste Billie ooit.

Alles ging goed, perfect, gemakkelijk. Dat vloog in 1-2-3 in elkaar. Zeker als je een overlock hebt, is het a piece of cake. Maar aangezien ik nog nooit een stuk zonder fout naaide (#confessions), was ik op mijn hoede. En terecht, bleek even later. Dat halsboordje hé, mannekes lief, dat halsboordje... Ik knipte zo een reepke van dat ultra-rekbaar gebreid stofje (=> opkrulleeeuuuuh!). Ik plooide en lockte dat daaraan vast, de boel verschoof, ik probeerde van damage control te doen, en hoe kwam het er uit? Juist ja, helemaal verslunst, oneffen, asymmetrisch.

Geen probleem, zei ik (na de niet-voor-publicatie-vatbare eerste reactie), ik torn dat wel efkes los. Viel het u trouwens al op dat we het hier over een gebreid stofje hadden? In combinatie met een overlockstiksel zijn dat dus  o v e r a l   lussen. Ik keek er op den duur scheel op, maar de boel was los.

En dan... wist ik het niet meer. Ik had hoegenaamd geen zin om van datzelfde stofje opnieuw een boord te knippen. Of het nu recht, of schuin of ondersteboven was, nope. Iets van ezels en stenen. Het vloog aan de kant. Gevloek, gemor, gepeins. En toen: de aha-erlebnis: ik hang er een colleke aan! Dat houdt niet zoveel in: men knippe een lekker hoge rechthoek en men hange dat er aan als ware het een halsboord.

En dat ziet er dus zo uit:Op het model fotograferen is nogal moeilijk met mijn rondcrosserke, maar het is wat het is:

Nog lekker ruim :-)

Estelle as she is. Crazy but lovely.

Een normale selfie, dat lukt dus niet.
Of toch niet vrijwillig. #schaterlach
Een wurggreep dan maar O:-)

Mijn meisje. Ze wordt toch zo snel groot.

Patroon: Billie (Zonen09)
Stof: Stof op Zolder


2 opmerkingen: