dinsdag 1 november 2016

BFL Sew-along 1 - 2 - 3

Ik bracht in één van mijn vorige berichten de BFL2016 actie in de kijker. Het te-veilen-item hangt hier, klaar om verstuurd te worden naar de nieuwe eigenaar ervan. Indien u ergens een klein meisje weet rondlopen in maat 98-104, dat graag van zwier en zwaai houdt maar niet té tuttig, dan zou u beter al uw virtuele 2 euroots sparen om lotjes te kopen voor een handgemaakte Babelle.

Mevrouw Khadetjes kondigde de voorbije drie weken telkens een sew-along aan. Iedereen met wat naai-skills mag mee naaien, ontwerpen, creëren voor het goeie doel: het leed van erg zieke kindjes verzachten met iets moois. Iets banaals voor ons, maar misschien een lichtje, een houvastje voor een meisje/jongetje dat een oneerlijke strijd moet vechten. Als er iets door mijn veel-te-week moederhart snijdt, dan is het dat wel.

Fin, ik moest er dus niet te hard over nadenken: ik zou uiteraard meenaaien met die sew-alongs. Het viel wat ongelukkig, in de laatste weken van oktober is er op schools vlak nogal téénentander te doen: vergaderingen, klassenraden, oudercontacten... Enkel sew-along 1 was dus afgewerkt voor de vakantie ingezet werd. De stof voor project 2 was wel al geknipt. Maar kijk, de vakantie is nog niet goed en wel begonnen, en project 3 is sinds zondagavond ook af. Ik presenteer even :-).

Sew-along 1: Het tuttendoekje / knuffeldoekje

Voor de allerkleinsten kan het niet zacht genoeg zijn. Ik zocht en vond lieflijke vogeltjesstof in mijn kast en combineerde met de zachtste teddyfleece die ik vond. Vorig jaar nog gebruikt als tussenvoering voor het jasje van Estelle. Het patroon was easypeasy, en ik nam echt de aller-basis-versie.
Sew-along 2: De toilettas

Hmm, een beetje uit mijn comfort zone, want zoiets had ik nog nooit gemaakt, en aargh, met een rits of waaa??
Ik wou mijn doelgroep hier naar de jonge tienermeid richten. Een stoere jeansstof met daarbij een hartjes/bloemetjesstof om te contrasteren. En ah ja, ook een felroze (fuchsia) paspel. Maar shit man (pardon my French), heb ik hierop gezwéét!! Ik kreeg de hoekjes langsbuiten precies maar niet goed. Maar na een lange vicieuze cirkel van panikeren - zweten - lostornen - een beetje wenen - herbeginnen - een naald breken - zien dat het weer fout is - panikeren - zweten - toch maar eens een hulplijn inroepen - lostornen - een beetje meer wenen - ... (u snapt het wel) lukte het toch maar. Dikke poef.Sew-along 3: Het zorgenvriendje

Het werd zo een beetje aangekondigd als een zorgenmonstertje, maar ik wou iets anders. Creatief origineel doen, als het ware. Ik ging opnieuw voor zachtheid, letterlijk dit keer, en diepte wat knalgele badstof op. Daarbij een bloemenstofje en roze details. Valt het op dat ik een meisjesmama ben? Nee zeker? #moeha
Nu, zo'n zorgenvriendje, dat is eigenlijk nog slim bezien. Je schrijft je zorgen op een briefje, ritsje open, briefje erin, ritsje dicht, en weg zijn de zorgen. Was het maar allemaal zo eenvoudig... Maar goed, omdat kleine kindjes jammer genoeg soms the weight of the world met zich mee lijken te dragen, wou ik ook hier een bijdrage leveren.
Mijn creatie heeft geen haartjes maar wel een ferme fuchsia prinsessenkroon. Wie zou dat nu niet willen, haha! Voor de ogen naaide ik twee knopen over elkaar op een viltstukje. Voor de rest fantaseerde ik er ook nog een tong bij. Want zouden we dat niet allemaal wel eens willen doen? Onze tong ferm uitsteken naar onze zorgen? (Ik vond een middelvinger aan zo'n knuffel voor kindjes niet zo pedagogisch verantwoord ;-) vandaar de gecensureerde versie met een uitstekende tong!)

Sew-along 4 werd vanavond gelanceerd, ik laat het idee even rijpen in mijn hoofd, maar mijn naaimachine is er (hopelijk) klaar voor ;-). U ook? :-)

2 opmerkingen: