zondag 11 december 2016

Millie

Toen Nicky van Mix it - Make it begin deze week een oproepje lanceerde op facebook: "wie zit het zitten om een meisjesjurk-patroon te testen?", was ik heel enthousiast. Het betrof namelijk een tricot jurkje. En wie tricot zegt, zegt ook zonder rits en zonder knopenHawelja, op mijn lijf geschreven feitelijk. Ik schreef me in voor maat 104 (4 jaar), en kreeg woensdagavond reactie: ik mocht meedoen. Eén klein addertje: "het zou moeten klaar zijn tegen zondag". #slik

Op donderdag ging ik in een springuurtje vlug over en weer naar de Soldeur. Ik had mijn research woensdagavond onmiddellijk gedaan en mijn zinnen gezet op een roze tricotje met driehoekjes. Dat helpt wel als je van Speedy Gonzales shopping moet doen. Op vrijdagavond knipte ik de stof, en zaterdagavond naaide ik de boel aaneen.

Ik ben heel tevreden met het patroon maar zou voor een tweede versie de ruffles dubbelen (zodat je de achterkant van de stof niet ziet als je van opzij kijkt), en de rok een beetje verlengen. Voor de winter lukt dat nu wel nog, met een dikke kousenbroek (of zijn het nu broekkousen?) daaronder, maar in de lente zou me dat toch wat onzedig kort lijken.

Ik excuseer mij voor het gebrek aan kwaliteit van de foto's. In my defence: het kind wil niet stilstaan, en zeker al niet voor foto's, de foto's werden binnen getrokken en met de gsm.

Als je ook geïnteresseerd bent om dit jurkje te maken voor een (klein) prinsesje, dan kan je hier alvast het patroon en de werkbeschrijving vinden in maat 6 jaar. Voor de rest wordt dus nog aan gewerkt. Geduld is een schone deugd ;-).

Patroon: Millie dress - Mix it - Make it
Stof: Soldeur

8 opmerkingen:

 1. ik vind het een machtig kleedje maar de maat 116 is te groot, moet 104 zijn voor mijn kleindochter. Spijtig want zou het haar graag maken heb de stof liggen, maar... geen patroontje. Wanneer krijgen we het in andere maten aub

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dag Lutje! Wel, wij moesten tegen zondag (gisteren dus) testen, ik vermoed dat Nicky nu alle feedback zal bundelen, misschien wat wijzigen aan het patroon, en daarna komt het zeker online. Hou haar blog maar in de gaten!

   Verwijderen
  2. De patronen staan intussen online in de kleinere maatjes :-).

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Dank je wel! Ik hoop er binnenkort eentje te maken in jullie nieuwe stofjes ;-). Vooral die zebra's en die tickling toes steken ferm mijn ogen uit :-p. Duimen voor vrijdag :-D.

   Verwijderen
 3. Doet mij zo'n beetje denken aan fotoshooten met Ernest :-) En voor de rest: ik vind het echt een tof kleedje - maar dat wist je al hé.

  BeantwoordenVerwijderen