donderdag 16 maart 2017

Een prikke(le)nd jurkje!

Haaa, die Eva Mouton stofkes. Hoe ze toch altijd mijn ogen uitsteken. Ik kocht een hele tijd terug (of zo lijkt het alvast) de cactusjes en de flamingo's. Met als doel: een bomberjack maken voor beide dochters. Maar zoals altijd: time flies, en voor ik het wist had ik geen stof of goesting genoeg meer om van dat project ook werkelijkheid te maken.

Enter het Millie-patroon. Ja ja, dat Millie patroon is hier al gepasseerd, maar dit keer liet ik de ruffles voor wat ze zijn. Schattige ruffles in een jurkje met cactussen op, dat leek mij niet compatibel. (Ik had ook onvoldoende stof om dat te doen, zelfs het rokdeel is daardoor niet erg gerimpeld.)

Ik tekende en knipte op een moment dat de kinderen sliepen. Het bovenstukje naaide ik dezelfde avond nog. "Het enige dat ik nog moest doen" was het rokdeel rimpelen, eraan stikken, en alle boorden omzomen (hals, mouwen, rok). Dat lijkt in mijn hoofd altijd zo veel simpeler (en sneller) dan het in 't echt is.

En toen... Toen begon het hier ziektekiemen te regenen. Zowel de dochters als ikzelf hebben ons deel gehad. Daarna werd het druk op werkvlak (laatste weken voor de krokusvakantie) en was de enige machine die ik 's avonds nog tot laat zag, mijn computer. Ja ja, leerkrachten. Hebben dié een leven zeg. (Voor zij die mij niet kennen: ik doe mijn werk zeer graag, zowel tijdens als na schooltijd. Ik reageer met bovenstaande sneer enkel op de neerbuigende commentaren op de onlangs verschenen artikels in De Standaard en andere nieuwssites.)

Haaaaa, krokusvakantie. Die kwam als geroepen. Eindelijk tijd. Of wacht... nee, ik heb twee dochters van bijna 2 (help! deze maand! help! verjaardagsjurk nog naaien! en kroon! wanneer? oooooh the struggle is real... later meer hierover) en bijna 4 (in juni... uitstelgedrag voor verjaardagsjurk/kroon tot eind mei of zo #schaterlach). Die meisjes, ik zie ze zo doodgraag, maar ik kan niets 'maken' als zij hier rondhuppelen. Ik timede het eens, puur voor de fun: ik liep rond, ruimde op, en zette mij daarna zo onopvallend mogelijk neer op een stoel voor mijn naaimachine. 11 seconden duurde het eer ik twee handjes in mijn zij voelde porren: "mamaaaaaa, poooooomen!". Het jongste sprot verwart de k nog met de p, maar bon, de boodschap was duidelijk.

Tine, goeie vriendin / collega / mevrouw Piepow, aanhoorde mijn geklaag (gezaag ;-)) en kwam met het lumineuze idee: "we gaan eens een namiddag samen naaien!". De Vent vond dat ook een goed idee, en bijgevolg werd een datum geprikt. We spraken af om niet over de kinderen te praten (haha, #fail) en tetterden en lachten wat af (in dat kader: u kan genieten van een heerlijk verhaal en een rok winnen!). Intussen werkten we natuurlijk ook goed door. Het cactusjurkje was af én ik tekende ook al het patroon voor de verjaardagsjurk voor mijn kleinste spook.

*** Vooraleer u verder gaat: ik heb geen poseergrage-kinderen, geen professionele camera noch foto-studio. Ook bewerkte ik geen enkele foto op gelijk welke manier, dus: het is wat het is. What you see is what you get, of zoiets. Ik ben al lang blij dat ik hier nog eens geraakt ben :-) ***

Dit is het resultaat:Graag wil ik toch even stoeffen met mijn tweelingnaald-kunsten. Tine kan getuigen, ik was efkes mindblown van hoe goed dit gelukt was.

Nu had ik nog niet gezegd voor wie ik het jurkje heb gemaakt. Wel, oorspronkelijk was het idee dat het dus voor Estelle zou zijn. Ik maakte een grotere maat omwille van de lengte-breedte verhouding die een beetje uit balans is #sorrymeiske maar heb daarna niet meer gedacht om een minder lang rokdeel te maken. Dat komt er van, als je projecten veel te lang in de kast steekt.

De kindjes kregen voor hunne Pasen (nu kunt gij weer lachen met mij hé, Joyce) een trampoline van oma en opa. Ideaal gevang voor efkes een toffe fotoshoot met optische illusies van een zwevende peuter.

Estelle: 
Maar Babette kan het eigenlijk eerst nog dragen. Voor haar zal het snel pittig kort zijn, maar hé, she can totally pull it off, of niet soms?

Babette:
Benieuwd of mijn naaizin intussen opnieuw geprikkeld is? Ik ook!


Patroon: Millie
Stof: Eva Mouton cactussen - Stof op Zolder


8 opmerkingen:

 1. De volgorde van mijn zinnetjes mag je zélf bepalen :
  -wat een lieve meisjes
  -blij met hun trampoline
  -fijn dessin/goede stof van eva
  -mooi gemaakt van Mama
  -Babette's jurk is ok qua lengte
  -op naar de volgende exemplaren !
  Veel naai-tijd gewenst !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! De stof van Eva verwerkt inderdaad super!
   Ik hoop inderdaad op nog veel naai-tijd ;-). Eerst de verjaardagsjurk voor Estelle... de 26ste moet ze die aan, dus ik heb nog "een beetje" tijd *nietdus*

   Verwijderen
 2. Heel leuk. Die jurkjes zien er heerlijk uit als ze er zo in kunnen spelen. En wat een leuke modelletjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je! Totaal niet stiekem ook heel erg verliefd op mijn modelletjes :-).
   Maar het is hetzelfde jurkje hoor ;-).

   Verwijderen
 3. oh haha :D vliegende peuter! keigrappig :) Hier zat er vorig jaar ook eentje in zo een cactus jurk en ik vond die super! Nena had die jurk ook graag aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die foto is echt hilarisch hé. Ik was aan 't wachten op het juiste moment. En soms, soms zit het dan al es mee (mag ook wel eens ;-)). En jaaaaaa, I know, ik kom weer drie trams achter met mijn cactussen, maar ik ben er toch ook maar geraakt :-p.

   Verwijderen
 4. Wahaha hoera voor jouw vliegende peuter!! Zeg en die lengte voor Babette is toch perfect?? Zo gaan ze er alletwee nog deugd van hebben, jouw schatten.
  En dat lumineuze idee van mij, dat blijft geldig hé, zoals je weet. Als daar zo'n prachtige dingen uit voortkomen, dan doen we dat meer, toch? *diedrukkeagendasvanonsvergeetikvoorhetgemakeventjes*

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vliegende-bijna-2-jaar peuter :-o. Ja, op foto valt die lengte voor Babette eigenlijk best wel mee, ik moet het ook wel toegeven.
   Dat idee van u, misschien moeten we dat al vastleggen voor de paasvakantie! *zwaaiteenmiddelvingernaardiedrukkeagendas*

   Verwijderen