woensdag 3 februari 2016

Een winterse Maelle voor Estelle

Soms valt de puzzel gewoon in elkaar.

Op mijn To-Sew-List voor 2016 stond nog een jasje voor Estelle. Oorspronkelijk was het plan dat ze de winter zou uit doen met het gekochte JBC-manteltje, maar kijk, het kind groeit en bloeit dat het gene naam heeft, dus een nieuwe wintermantel drong zich op. Naar analogie met Babettes wintermantel anno 2014, werd het een Maelle voor Estelle. Jah, if it rhymes, it chimes

Ik ging op zoek naar stof en vond bij PiekeWieke alles wat mijn hartje begeerde. Zeer goeie service, ze "zien" mij daar zeker nog terug! Voor de buitenstof werd het een wollen stofje in zalmroze. Ik zag dat al in mijn hoofd, passend bij haar accessoires (zijnde sjaal, muts, handschoenen) die ze nu draagt. Voor de voering zag ik mijn kans schoon om een nieuw Soft Cactusje te bestellen: Rhythm in the Rain. Dat klinkt toch zo schoon hé. De volgende keer probeer ik daaraan te denken als 't weer water plenst, in de plaats van "f*ck, mijn haar!

De combinatie van die twee stofjes deden mij al verlangen naar het resultaat. Maar omdat we dus nog wachten op putje winter (komt dat nog?), moest het een warmere versie worden. Ik stikte dus overal een laag teddy fleece tussen, en bestelde dat in dezelfde webshop. 

Zin in wat foto's?


Die teddy fleece, gezellig warm en al, maar djeez, als ge dat geknipt hebt, is het alsof ze bij u thuis een schaap geschoren hebben!


Voor de mouwen een gladde voeringstof. Estelle heeft het namelijk niet zo voor al dat gewurm in armsgaten.


Ik versterkte de voorpanden en het kraagje met vlieseline H200. Voor dat kraagje heb ik trouwens nog een ambitieus plan. Ik verlengde dat een beetje, om er eventueel nog met een paar knopen een kap aan te bevestigen... Uhu, ambitieus dus. Lukt het niet, dan is het toch maar lekker warm aan het nekje.


Zie ne keer hier, hoe professioneel en al.


Ook de mouwtjes perfect afgewerkt. *trots*


Ik voegde zakjes toe aan het patroon. Ik haalde die uit Ienemienes andere jasjespatroon, de Jackie, en voegde die toe in de zijnaad. Hiervoor gebruikte ik dezelfde fleece als de voering, warm voor de handjes! Niet dat ze haar handjes al in haar zakken steekt, maar hé, de intentie is er!


Knopen komen van bij Veritas. Ik gebruikte er slechts twee in plaats van de vier (of zes) dat het patroon voorschrijft. Ik vind het goed zo.


De paspel maakte ik zelf. Ik had nog een restje over van het voeringstofje van Babettes kerstkleed.


De Kim Clijsters move vond ik te grappig om uit de fotoselectie te schrappen. :)


Zie het staan, mijn tienmaander. Mooi relatief stevig op de voetjes, maar toch een papa-hand to catch her if she falls. Papa-liefde. Smelt :).


Roze kaken gespot = tanden op komst... Brace yourself, mommy.


Ik zei toch dat het bij haar accessoires paste? Gewoon effenaf AF!

3 opmerkingen:

 1. De schattigheid spat hier van mijn scherm! Wat een werk voor zo een minimaatje. Dat moet een zalig zacht en warm jasje zijn.
  Haha, die teddyfleece en dat schaap, herkenbaar. Hier worden de pakjes met teddy standaard gemaakt met de kruimeldief er bij. Misschien een tip voor het volgende jasje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh ja, dat is nog een tip!
   Het is inderdaad superzacht. Ik wou dat ik het in grotemensenmaat kon maken voor mezelf. Zonder gêne in zalmroze verschijnen en iedereen die mij cute zou vinden!
   Nog eens bedankt voor de goeie service hé :-)

   Verwijderen