maandag 8 februari 2016

Netflix en Olaf-love

Toen ondergetekende hoogzwanger was van nummer 2, schaften we hier Netflix aan. Het vooruitzicht van weken thuis in de zetel, met baby aan de borst, deed mij snakken naar leuke dingen om naar te kijken. Echt, ge moet eens uw tv aanzetten om 14u op een doordeweekse dag. Ik zeg het u, als pas bevallen moedertje heb je niet direct zin om een uur te kijken naar een Ab Pro toestel om uw net verwoeste buikspieren te herstellen.

Netflix dus. Oh, wat genoot ik van Call the Midwife, Pretty Little Liars en Gossip Girl. Geen ingewikkelde verhaallijnen, gewoon amusement zonder meer. Samen met de Vent keek ik ook Prison Break want dat scheen een gat in mijn cultuur te zijn.

Intussen zijn hier drie profielen aangemaakt. Ons peutertje kreeg namelijk haar eigen profiel. The Mickey Mouse Clubhouse was een eerste echte hit. Ook Nijntje scoorde. Maar alles verbleekt in het niets bij dé hype: Frozen. Ze is er DOL op. Maar als ik zeg dat het grote Liefde is, ja, zelfs mét hoofdletter L, dan is dat nog een understatement. We hadden ooit eens het leuke idee: "laat ons ne keer Frozen kijken met Babette, ze gaat dat misschien tof vinden". Ze heeft verdorie nog nooit zooo lang in haar zeteltje gezeten. Stil, aandachtig, gefocust. En maar meeleven met het verhaal. El-ke keer opnieuw. Die tv kan hier geen twee minuten aan staan of het is al van "Rwoawe? Rwoawe? Rwoaweeeeeee!" maal duusd of zo. Probeer daar maar eens aan te weerstaan...

Die "ne keer" is intussen dus geëvolueerd naar elke dag. Ja, elke f-ing dag. Op goeie dagen is het maar één keer. Wij kennen het verhaal intussen van voor naar achter en van achter naar voor. Ik kan die liedjes beter meezingen dan het doorsnee Ultratop-plaatje. Zullen wij een sneeuwpop maaaakeuuuh???

Awel, JA. We zullen eens een sneeuwpop maken. Dat dacht ik toen ik zag dat Babette eigenlijk wel nog een warme pyjama van doen had. Ik had wat velours stofjes gescoord in een curverbox bij schoonmoeder, en bleek dat mijn jongste schoonzus een cameo heeft. Voor wie dat niet weet: dat is een machine waarmee je tekeningen en teksten kunt printen die gelijk uitgeknipt zijn, en dan kan je dat flocken (strijken dus) op uw kledingstuk. "Ik kan gelijk wat uitsnijden, als je eens iets wil moet je t maar laten weten". Dat moest ze geen twee keer zeggen.

Ik ging voor een Olaf afbeelding met de tekst "I like warm hugs". Qua patroontjes mocht dat heel eenvoudig zijn. In Stof voor durf-het-zelvers 2 vond ik het patroon voor zowel bovenstuk (basis T-shirt) als broek. Het is een losse broek geworden met een rekkende tricot band aan het (peuter)buikje en rekkertjes aan de broekspijpen om het slobberen (en tsjaffelen) tegen te gaan. Benieuwd of ze nu ook nog van Rwoawe gaat dromen ook...

2 opmerkingen:

  1. O ja, zo'n cameo, dat is geweldig gerief :-)
    Toffe pyama, en amai ik ben content dat de Frozenliefde hier nooit zulke proporties aangenomen heeft :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ha, ik kan ook zeggen: die liefde verzwakt stilaan :d vorig jaar keek mila ook elke dag en nena dus ook, maar intussen is het afgezwakt :)
    Maar wat een heerlijk warme pyjama is dat zeg!

    BeantwoordenVerwijderen