woensdag 30 maart 2016

emo-sewing en vasten

Ja, dat het hier stil geweest is. Maar achter de schermen was er bedrijvigheid.

Jammer genoeg is er nog niet te veel geschrapt van mijn To-Sew-List, maar ik deed wel aan emo-sewing. We namen afscheid van de babyperiode en hebben nu een tweede peuter in huis. Op 26 maart, op haar verjaardag, werd Estelle gedoopt. Ik maakte een doopkleedje in een mooi wit-met-groene-glitterdraad stofje (De Soldeur, Kortrijk) volgens het inmiddels geliefde patroon Once Upon a Party van Ienemiene. Het stofje bevat voldoende stretch om (in combinatie met een V-hals) enige rits- of knoppenmiserie te vermijden. Ik zeg het u, liefde! Om het geheel nog feestelijker te maken, voegde ik een strikje toe op de buik. Er werd nog een lastminute vuilwitte legging gemaakt.

Allez, ik laat u wat genieten van foto's!

The making of...

Glam & Glitter

Het strikje in detail

Tadaaa!


Een kroon kon ook niet ontbreken. Klein traantje weggepinkt toen ik de 1 er op naaide. Hoe snel kan een jaar voorbijgaan?!


De aan-foto's:

Aan-foto: feest! 

Even showen. Het giletje is van Filou & Friends.

Bravoooo!

Ook grote zus vindt het leuk dat zus jarig is want ook zij kreeg cadeautjes!

Ik maakte een smash cake...

... maar we moesten een beetje helpen want mevrouw vond het maar wat vies.

Een kleine compilatie. Ze zag, ze proefde, ze smashte. Maar niet zoals ik had verwacht, haha!


What else is new: Ik deed eens van zotteke en stapte mee in een gek initiatief: 40 dagen zonder suiker en alcohol. Jaja, ikke, de chocolade-addict. Van 10 februari tot 27 maart, geen snoep, geen chocolade, geen koekjes, geen frisdrank. Er waren drie "jokers" beschikbaar, waarvan ik er twee gebruikte: één voor een vrijgezellenfeest, en één voor het doopsel/verjaardagsfeest van Estelle. Yup, ik had dus een joker over. Yay me!
Het was een eye-opener, dat zeker. Ongelofelijk waar allemaal suiker in zit. De eerste dagen, koppijn, maar koppijn! Echt afkicken. Ik hoor u al denken: "en, gaat ge dat nu volhouden?". Haha, neen, toch niet. De chocolade paashazen hebben het al geweten. Eens de voorraad chocolade hier verwerkt is, ga ik proberen om de suiker intake te beperken want ik merkte wel dat mijn lijf (én de weegschaal) minder lastig deed zonder zoveel 'brol'. Maar helemaal zonder? Nee dank u, het is toch niet dat ik naar de hemel ga of zo :-p.

2 opmerkingen:

  1. Ik vind het mooi! - maar dat wist je eigenlijk al hé :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. topkleedje voor la belle estelle :) En respect voor die 40 dagen zonder chocolade! topwijf gij :)

    BeantwoordenVerwijderen