zondag 23 oktober 2016

Introducing BFL16

StuBru's Music for Life behoeft geen intro meer. De Warmste Week is intussen jaarlijkse traditie geworden. Mensen van over gans Vlaanderen zetten allerhande acties op poten. Een koekenbak, een loopcross, plaatjes aanvragen... allemaal voor het goede doel. 

We schrijven 2015. Twee vrouwen met een groot hart voor de medemens zetten ook zo'n actie op poten: Bloggers for Life. Een 40tal (naai)blogsters zou hun talent benutten om een prachtstuk te naaien en daarna te veilen voor het goede doel. De goede doelen waren het Berrefonds en Moeders voor moeders. Ik kocht lotjes, en begot, luck was on my side, ik won ook effectief eens iets. En niet zomaar iets, nee, een prachtjurk van haar hand. Ik realiseer me net dat ik dat wellicht nooit geblogd heb, maar u kan het jurkje waarvan sprake, hier bekijken.

Eind september 2016 krijg ik een mail van Annelies, aka mevrouw Liezewiezewoes. "Of ik dit jaar ook actief wil meenaaien want er kwam een tweede jaargang van Bloggers for Life". Ik twijfelde geen seconde en replyde: "ja, ja ja, ja ja ja jaaaa!". Kwestie van niet te gretig toe te happen of zo. ;-)

Het veilingstuk in kwestie is intussen af. Vér voor de deadline. Wie mij een beetje kent, weet dat dat een unicum is. Procrastination oftewel uitstelgedrag, is my middle name. Maar hé, in dit geval dus niet. Het doel waarvoor we gaan veilen, is voorlopig nog een beetje een staatsgeheim. Maar hou uzelf en uw bankbakske dus maar al klaar, want binnenkort kan u lotjes kopen voor het goeie doel én er zelf nog iets bij winnen ook. Win-win, gelijk da we zeggen. 

Omdat er wel meerdere goeie doelen zijn waarvoor we iets kunnen doen, werd de Bloggers for Life 2016 versie ook uitgebreid met 4 sew-alongs. Watte?! Hoor ik sommigen denken. Awel, als u een beetje handig bent met een naaimachine, dan is er dit jaar de mogelijkheid om gezellig 4 verschillende projectjes mee te naaien en uw stuk(s) te deponeren in één van de vier inzamelpunten. Het doel is de afdeling kinderoncologie te UZ Gent. In één van mijn vorige blogberichten vertelde ik dat wijzelf een kindje met extra zorg hebben, maar dat is peanuts in vergelijking met waar die kindjes en hun familie door moeten. Om hopelijk voor wat zachtheid te zorgen in die zo harde periode, kan "Jan en alleman" mee naaien. Hoe dat moet en waar je de (gratis) patronen kan vinden, lees je allemaal bij Sarah van Khadetjes

Achter de schermen ben ik daar ook voor aan het meenaaien, maar we zitten in week 3, en ik heb nog maar één iets genaaid... Wat zei ik ook alweer over uitstelgedrag? Haha! Maar bon, het tuttendoekje is af, nog op de planning staat het toiletzakje, en het derde project: een zorgenvriendje. Er komt nog één laatste project aan, maar dat is ook voor ons nog niet gekend. Annelies en Sarah zijn zo nog voor de suspense. 

Tot de volgende!

3 opmerkingen: