zondag 23 oktober 2016

Oliver for girls

Omdat ik de komende weken (veel) aandacht wil schenken aan Bloggers for Life en het naaien daarvoor, kon ik voor de eigen kroost niet zo veel naaien. Toch merkte ik dat dat kleinste spook hier zodanig snel groeit dat er nieuw gerief van doen was. Het moest wel snel-klaar zijn. Zalig om dan in blogland iemand te kennen die van die makkelijksnelklaar-patronen gratis ter beschikking stelt. Ik naaide al veel van haar babyleggings, maar nu mocht het een tikkeltje meer zijn: de Oliver pants!

Ik naaide de grootste maat (Griet, zou dat écht niet in een 98 bestaan?) maar tekende wat extra naadwaarde voor mijn Estelle-dikbilleke. (Lieve schat, als je dit ooit zou lezen, sorry meisje dat mama dat hier zo op internet zet, maar je hebt nu, als 1,5j peutertje, écht wel van die schattige dikke billekes. Niet dat ik dat erg vind hé, more to love ;-)) 

Snel klaar, en easy. Ware het niet dat bibi de heupboord er eerst achterstevoren had aangeLOCKt. Je moet geen naaister zijn om te horen dat LOCK wil zeggen dat dat er nogal vast aan hangt. Tornen dus. De Vent kan het beamen: een volledige aflevering "Slimste Mens ter Wereld" ben ik daarmee bezig geweest. En zo was ik toch nog lang bezig aan dit broekje. Maar de aan-foto's maken alles goed. 


Echt, die dikke voetjes. Hartjehartjehartje.

De huidige speelgoed-topper: een blokkenstoof.
Uithalen, deksel erop, vullen, terug uithalen, ... en laten liggen :-D

"Wa?"


Patroon: Oliver - gratis patroon bij Emma & Mona
Stof: French Terry, "Pink Paradise" (No Brand) bij Stof op Zolder 

10 opmerkingen:

 1. Mo ziet dat poepke af... geweldig ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je weet het al hé, dat ik zot ben van dit broekje. Maar bij deze is het dus nog eens gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maar wat een supertof broekske! Toffe stof enal!!! en die billen zijn geweldig :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik geniet van die billen zo lang ze er zijn. Ik zag vandaag dat één van haar bilplooitjes (haha) al wat aan 't vervagen is. Néééééé! (Estelle, als je dit ooit leest: nogmaals sorry :-D)

   Verwijderen
 4. Er zijn trucjes om een locknaad even snel (zoniet sneller) los te tornen dan een gestikte naad hoor. Kwestie van om de vijf steekjes of zo het goede draadje door te knippen, en dan kan je de andere draadjes zo lostrekken zoals een breiwerk dat je uithaalt... Ik weet ook niet precies welk draadje uit het hoofd, maar youtube, google en pinterest brengen vast raad...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had dat inderdaad al eens gelezen en heb dit intussen geprobeerd en ik moet zeggen, dat lukt me beter bij katoen dan bij tricot/sweaterstof. Hoe dan ook, het blijft frustrerend :-p

   Verwijderen