maandag 10 april 2017

Botanical Mitch

"Ik ga geen nieuwe stof meer kopen tot ik mijn voorraad wat heb opgebruikt."

Ma ha ha ha. 
Moehahahaha.
Gniffel gniffel. 
Grinnik.
Knorknorknor.
Waaaaaaaaaaahahahaha!

Voilà, dat noemt men dan liegen dat het gedrukt staat.

Goed, iedereen uit zijn lachstuip geraakt? Ik zat dus werkelijk vol goeie bedoelingen hé. Ik zou namelijk niet naar het Stoffenspektakel gaan. Wegens te veel verleiding, te veel moois, te weinig tijd, etc.
En: ik ben effectief niet geweest. Flink hé.

Maar... was het nu toch wel geen opendeurweekend in de Soldeur zeker? Met 15% korting op zo goed als de ganse collectie (de onderstreepte woorden zijn belangrijk, lees gerust verder).

Ik zocht en vond (met hulp van de vriendelijke verkoopster) een stof die al vaak geblogd werd de laatste tijd: de Botanical Garden Leaves french terry van About Blue Fabrics. Een paar keer had ik al getwijfeld om via de webshop deze stof te bestellen. Maar nadat ik het geboortecadeau voor Lars met de Streepjes uit hun BLOS-collectie had genaaid, wist ik het zeker: dit is kwaliteit, daarmee wil ik nog werken, en hell, daar betaal ik graag wat meer voor.

Wat meer voor... Tja, ik weet niet of dat bij u ook zo is, maar als het solden zijn, dan worden mijn ogen, mijn handen, mijn ganse lijf -enmijnportefeuille- steevast getrokken naar het tafeltje met... n e w  a r r i v a l s. En dat was nu dus niet anders, want op deze stof was er geen korting. Begrijpelijk, gezien de 'leeftijd' van dit stofje.

Voor de Mitch Sweater in een maatje 104 kom je wel nog toe met een half metertje, dat is leuk. Ik verlengde het patroon wel. Mouwen 3 cm langer, en voor- en achterpand 6 cm. Ik vind dat zelf extreem ambetant wanneer de helft van mijn romp ontbloot is als ik mijn armen omhoog houd (Ik denk dat mijn leerlingen weinig behoefte hebben aan het zien van mijn navel en onderrug. Allez, ik mag het toch hopen.), ik wil mijn kinderen ook dat comfort geven.

En wàt een comfort is die Mitch toch. Dat zwiept in elkaar met de overlock. Letterlijk op een goed uur, of allez, anderhalf met de boordjes erbij, was de sweater geknipt én gestikt. Fast and happy sewing. Boordstof komt uit mijn voorraad, geen idee meer waar ik dat kocht.


De sweater zit haar nog voldoende ruim, maar het zou dan ook leuk zijn als die de ganse zomer nog meegaat. Indien niet, denk ik dat die jongste er nog mee gaat lopen ;-).

Mijn excuses voor de foto's, ze zijn niet erg kwalitatief, maar ik heb plannen (en stof... ja ja, het bleef niet bij één stofje... mààr de andere stoffen die ik kocht, waren wél met korting #flinkeikke) om de outfit te vervolledigen met andere naaisels. En dàn ga ik eens mijn best doen om deftige foto's te maken. Hopelijk snel meer daarover!

Patroon: Mitch sweater - LMV sept-okt '16
Stof: Botanical Garden Leaves - About Blue Fabrics (Soldeur Kortrijk)
6 opmerkingen:

 1. Oooh wat staal ze er mooi mee! Moest even wennen aan het 'felle' stofje maar hoe meer ik er naar kijk, hoe mooier het wordt. Al zal het model daar ook wel iets mee te maken hebben 😉

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Knap en sommige stofjes schreeuwen toch gewoon koop mij, koop mij 😉!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hihi, flink dat je niet naar het stoffenspektakel ging en dat van die newarrivals ken ik, ik probeer soldekes dus zoveel mogelijk online te doen, de meeste hebben dan een apart mapje met sale ;-)
  heel mooie trui!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is nog een goed idee, online shoppen... Maar daar ben ik uren mee bezig ;-). Ik ben een ongelofelijke twijfelaar :-). Merci voor het compliment!

   Verwijderen