maandag 3 april 2017

Estelle werd 2!

Met een week vertraging (u begint mij te kennen wellicht), maar intussen is het verwerkt: mijn kleine baby is twee geworden #snif. Officieel geen baby meer maar een rasechte peuter. De peutermanieren waren intussen wel al lang ingeburgerd, don't you worry.

Ik wilde uiteraard mijn zelf-in-het-leven-geroepen traditie bewaren en wou dat de jarige in een kledingstuk van mijn hand aan de feesttafel verscheen. Ik koos deze keer voor de Tulip Dress. Een zalig makkelijk patroon eigenlijk, met extra buikruimte, lekker vrolijk en "fladderig". Het zwanenstofje kocht ik een tijd geleden in de Soldeur, zonder een precieze bestemming (hoeft dat dan, als je stof koopt? #irony). Als contrast nam ik er een oranje paspel bij. En oh ja, uiteraard kon een matching verjaardagskroon niet ontbreken (volgens het vertrouwde polkadotjespatroon). Wanneer ze hem eens effectief ophield, trok ze hem wel steevast te ver naar beneden, maar goed, er was geen zeggen aan #eigengedacht #schaterlach


Blazen is hier geen avance want ze blaast naar boven, haha!

It's my party and I look grumpy when I want to.

De zusjes.
liefdeliefdeliefde

Tis nooit te vroeg om te leren dat fietsen met een jurk gewoon niet handig is.

Koddig wezen, daar is ze toch zo goed in.
De keren dat ik al strijk gelegen heb met dat kind!

Man, wat is dat kind veranderd op een jaar tijd. Estelle leerde stappen, duidelijk maken wat ze wou (zowel verbaal als non-verbaal), ze leerde liefde uiten, ongenoegen, samen spelen met haar zus en ook ruzie maken, zelfstandig eten... Ze kan nog net niet alleen gaan wonen, lol. (Serieus: laat dat alstublieft nog làng op zich wachten #forevermybabyshellbe)

Mijn keppesleppe

Normaal gezien zou de niet-jarige een gekocht kleedje dragen. Maar toeval wou dat ik een UFO, je weet wel, een unfinished object, opdiepte uit een kast. (Eerlijk is eerlijk: het was het verplichte opruimmanoeuvre dat het aan het licht bracht.) Het is een gehackte Tinny waarvoor ik mijn inspiratie bij haar haalde. In een See You At Six stofje van Soft Cactus dat ik bij Stof op Zolder kocht. Een jurk met pofmouwtjes, een knopenpat en een strik, volledig girly girly voor mijn bijna-vierjarige. Het zat vollédig in elkaar, op de knoopsgaten na. En toen... brak het angstzweet mij uit. Knoopsgaten in een viscosestofje? Ik zag dat niet goed komen. Maar op een dag (lees: op de vooravond van het verjaardagsfeest in kwestie) raapte ik al mijn moed bijeen, checkte nog eens via YouTube (serieus, hoe déden de mensen dat vroeger zonder tinternet?) waar en hoe dat hendeltje van mijn machine preciés moest staan, probeerde een stuk of vijf keer op proeflapjes, en daarna "voor echt". Mezelf vervloekende dat ik dat niet gewoon eerder had gedaan, want echt, dat houdt dus niet zo veel in. De knoopjes kocht ik in Veritas. Zacht roze met een reliëfmotiefje.

Schattige!

Life as it should be.


En dan mag ik nu al beginnen denken aan een verjaardagsjurk voor Babette, want zij wordt in juni 4... *slik*

Veel te snel groot, véél te snel. #clichesbevestigd


Patronen: Tulip Dress + Polkadotjes kroon + Tinny met een twist
Stof: Soldeur + Stof op Zolder

2 opmerkingen:

  1. love! Voor de zusjes, voor de prachtige jurken, voor grumpy-looking Estelle, voor koddig zijn en voor peutermanieren :)

    BeantwoordenVerwijderen