zondag 30 april 2017

Tinny ft. Viola Volant

Begin april sprak ik met mijn Limburg-vriendinnetje af. Omdat dat telkens toch een beetje een dagtrip is, koppelden we er een stadsbezoek aan. Dat werd Antwerpen. Qua reistijd ligt dat voor beiden quasi even ver.

Zij staat in de startblokken wat naaien betreft en wou wel eens een stoffenwinkel bezoeken. Wie ben ik om daar nee tegen te zeggen ;-). We stapten Infinity stoffen binnen en wisten niet waar eerst gekeken. Wat een ruim aanbod! Ik kocht uiteindelijk niet veel (en maakte dat de weken daarna goed door naar de opendeurdag van Soldeur te gaan én mij te laten verleiden door de paaskorting bij Stof Op Zolder; later meer!). Mijn oog viel op een ecru stofje met blauwe bloemetjes. Het deed me een beetje aan "bomma's" denken, maar vooral aan lief, romantisch en zwierig.

Serieus, wat een MODEL!

Dit stond al even op mijn to-sew lijst: ik wilde de Viola Volant proberen. Dat zijn flutterige froezels, ruffles, of hoe je het ook wilt noemen. Net zoals Griet het hier uitlegt, voegde ik ze toe tussen het voor- en achterpand van een Tinny dress. Ook die wou ik nog eens maken. Spijtig genoeg moest ik opnieuw knippen en plakken want intussen mag dat voor Babette (wordt 4 in juni) wel een maat 4 jaar zijn. Het enige wat ik aanpaste, was dat ik het rokdeel nog iets breder nam om nog wat meer te rimpelen. Als het om rokjes en jurkjes gaat, kan je namelijk geen rimpels genoeg hebben.
Oh ja, over het stadsbezoek! We namen vooral de tijd om bij te babbelen, en bezochten wat winkels. Af en toe hielden we eens halt om de innerlijke mens te verblijden. Zo aten we frietjes bij "de Sergio", en daarna nog een (mega) dame blanche. Women è :-)


I am your parent
You are my child
I am your quiet place
You are my wild

Stof: Infinity stoffen - Antwerpen
Patroon: Tinny Dress - Straight Grain


Follow me!
BlogLovin: klik hier
Instagram: klik hierBewarenBewaren

8 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Ik ben ook zeer blij met hoe het is uitgedraaid. Ik had wat schrik voor het bomma-effect maar dat bleek behoorlijk goed uit te vallen :-)

   Verwijderen
 2. Wat een leuke dag was dat!!!
  Bedankt om me een nieuwe wereld te leren kennen! :)

  En euhm... Stephanie! Die eerste foto van B!!! Echt eentje om int groot op te hangen! Waaaauw!!!! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja jong, intussen bijna een maand geleden! De volgende keer sleuren we die naaimachines mee hé ;-).
   & I knooow, ik vind dat ook een zot schone foto :-). Maar ze wordt toch zo snel groot :-o.

   Verwijderen