maandag 3 juli 2017

Bedankt, juffen!

Het einde van het schooljaar, traditioneel een moment om dank je wel te zeggen aan de juffen. Zoals ik ook tegen mijn eigen leerlingen zeg: we doen eigenlijk 'maar' onze job, maar het is wel leuk om een vorm van appreciatie te krijgen. Dat hoeft daarom zeker geen geld te kosten, een oprecht tekstje op een kaart, of iets zelfgemaakt, iets persoonlijk, dat doet al eens deugd.

Die lijn trek ik dan ook graag door naar de juffen die zo goed voor mijn oudste dochter hebben gezorgd dit schooljaar. Ze hebben haar helpen groeien, hebben véél geduld gehad, het was zeker niet evident om een kindje met extra zorg op te nemen in een klas, zonder (extra) ondersteuning. Dat laatste zou vanaf volgend schooljaar toch op gang komen, toch een voordeel van die hervormingen...

Voor juf1 naaide ik schilderschortjes. Wetende dat die schortjes niet elke week een wasmachine (kunnen) zien, opteerde ik er voor om afwasbare te maken. Op zoek naar tafelzeil dus. Dit vond ik in Kwantum.


Ik dacht ook aan het gemak voor de juf en bedacht dat het wel goed zou zijn mochten de kleuters zelf de schortjes aan/uit kunnen doen, of elkaar daarmee helpen. De zelfredzaamheid bevorderen, zeg maar. Vandaar de sluiting met velcro, zowel rond het middel als in de nek.
Ik kocht 1 meter tafelzeil en 1 meter katoen (knalgeel, bij Veritas) en kreeg daar net 4 schortjes uit.Ik gebruikte deze afmetingen. Het naaien op zich viel best wel mee. Tafelzeil keren door een keergat, dat iets minder... Dat scheurt nogal makkelijk blijkbaar ;-). Maar allez, ik ben wel tevreden. De juf was ontroerd, en ik ook (=> emotionele vod <=).Juf2 krijgt vanaf 1 september haar eigen klas. Mijn schoonmoeder maakte voor haar een handpop. Heerlijk om toneeltjes mee te spelen, verhaaltjes te vertellen, etc. Stof: tafelzeil per meter (Kwantum) - Velcro, linten, knalgeel katoen (Veritas)
Patroon: afmetingen via deze blog


Follow me!
BlogLovin: klik hier
Instagram: klik hier

3 opmerkingen: