dinsdag 16 juni 2015

Kleine meisjes worden groot (1)

We zijn alweer een ruime maand verder. Intussen vierden we de tweede verjaardag van onze oudste mooierd, Babette!

Aangezien ik vorig jaar een kroon maakte voor het kind, voelde ik mij moreel verplicht om dat dit jaar opnieuw te doen. Een baby is geen excuus dus naaide ik tussen pampers en voedingsmomenten deze kroon.Het werd een combinatie van vogeltjesstof met een rode 'voering' als het ware. Onder het motto "never change a winning team" gebruikte ik opnieuw het patroon van mina dotter. De vogeltjesstof kocht ik op het Stoffenspektakel. De rode voeringsstof wellicht ook, maar dat weet ik niet meer.

Nu ben ik nogal voor combinaties en oh-my-god-het-kind-heeft-niets-dat-daarbij-past drama. Dus moest ik wel nog een kleed maken ook, ah ja! We keren daarbij graag terug naar SVDHZ2. Ik nam patroontjes over voor een Anna Jo Fleur. Een watte? Even tonen ;-)

Zo'n simpel, schoon bovenstuk is dus "Anna"

Kindjes met een schoon rugske (welk kind heeft dat nu niet) zijn gebaat met een rugstukje "Jo".
"Fleur" is dan de rimpelrok die eronder gestikt wordt. Ik had niet genoeg stof meer voor véél rimpels, maar dat geeft niet, ik vind het wel goed zo. 

Ik val nog geregeld ne keer in boel met mijn naaimachien. Vooral als er ritsen of knopen in 't spel zijn. Zo komt het dat ik, in een lichte panic attack verkerende, foeterde en jammerde tegen De Vent: "oh nee hé, zo'n mooi kleed en nu moet daar nog een knoopsgat in, maar wat als ik het fout doe, of niet mooi genoeg, het moet echt wel mooi zijn hé, het is voor haar verjààrdag!!" (ja, die hormonen, daar kom ik blijkbaar nog niet van af). Hij bleef Mister Calm en zei: "a mo ge kunt daar toch pressiongs in doen met uw nieuw spel daar?". Mo potverdju ja, goed gedacht Vent! Mijn nieuw spel daar, daarmee worden de kamsnaps bedoeld waar je hier al over kon lezen. Nu gebruikte ik dus een mooi kamsnap-hartje als sluiting. Had ik het eerder geweten (maar ik ben nog geen zo'n plan-eens-op-voorhand-uw-naaisel naaister), had ik er wel nog wat vlieseline tussen gestoken maar nu is het dus voorzichtig te wezen.
Zie, hoe schoon toch.

En het kind, dat had een heerlijk verjaardagsfeest. Een impressie:

Het was een heerlijk zomerse zwembaddag!
Uren was papa zoet met het ineenzetten van haar verjaardagscadeau :)

Het werd geapprecieerd! Vooral die bel is plezant natuurlijk. Als het maar lawijt maakt!


Dolle pret!

Roltongen, hi-la-risch!

Schoon verantwoord speelgoed #haba
Nogmaals: als het maar lawijt maakt! 
Al dat gedoe met kaarsen was niet aan haar besteed...

No time to lose, ETEN! En geef haar eens ongelijk :). 


 Twee jaar, begot, mama liet er wel eens een traan om. Ze worden toch zo snel groot.


2 opmerkingen:

  1. wie wil er nu een kaars of 2 uitblazen ook als je ook die taart kan opeten?! :D Nog eens hieperdepiep Babette-in-de-mooie-jurk!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh dat vind ik helemaaaal de max! Wat een super mama ben jij :-) het mag gezegd!

    BeantwoordenVerwijderen