zaterdag 16 januari 2016

Ki-mooi-no

Het gebeurt niet vaak dat ik werkelijk mindblown ben van een eigen creatie of van mijn eigen kunnen. Maar bij dit kleedje leunde ik op het einde (voor de kamsnaps, that is) tevreden achterover en genoot ik van het resultaat.

Op mijn to-sew-lijst voor 2016 staat onder andere een slaapzak uit het boek Zo Geknipt! 2 maar wat Googlen stelde mij een beetje op mijn ongemak: dat blijkt een zeer moeilijk patroon! Bij wijze van opwarmertje, nam ik dus een ander patroontje uit hetzelfde boek dat mij een kleedje op zou leveren voor Estelle. Het is 'Ienieminiemooiste' geworden. Een kimono-achtig kleed en een oefening op biais rondom stikken, als het ware. De uitleg is heel helder geschreven, zélfs met slaaptekort geraakte ik er vrij snel wijs uit en moest ik bijster weinig tornen. Hiep hiep hoera! Ik durf het amper zeggen maar ik maakte een maatje 92 voor mijn bijna-tien-maandertje. Een beetje op de groei in de lengte, maar goed gepast in de breedte. Dat buikje toch :-).

Het walvissenstofje heb ik al een tijdje liggen. Ik kocht het op het stoffenspektakel, intussen twee jaar geleden denk ik. Geen idee wat ik er mee ging maken. Nu kreeg het dus zijn bestemming. Ook het effen stofje en de biaisband komen van datzelfde stoffenspektakel.

Die kamsnaps, dat zijn altijd spannende toestanden. Soms letterlijk, helaas. Zo moest ik al eens "de benen" van een jumpsuit afknippen omwille van doorgescheurde stof... Maar kijk, deze keer is het goed gelukt!

(ik wil mij even op voorhand al excuseren voor de overload aan cuteness die nu op u afgevuurd wordt)Het zou eigenlijk een net-boven-de-knie kleedje moeten zijn. Room to grow dus :-)
maar wat een flatterend patroon voor haar 'model'!
En. Zie. Dat. Totje. *liefdeliefdeliefde* 

Nu ze steeds mobieler wordt, krijgt ze ook meer haar! Bye bye, paterskopje!

Hoe cute zijn elleboog-putjes?! Dat is het enige wat ik op deze foto zie :-D

Oneindig veel hartjes voor dat kind. Smelt, snif en lots of love.


Edit: Ook Babette past in dit jurkje, zij het dan wat onzedig kort voor haar. Maar allez, binnenkort dus één kleerkast voor twee kinders. Economisch en al!

8 opmerkingen: